NEDERLANDS

NEDERLANDS TRADUCTION

Het kleine werk van Kerfent (A34) is een van de vele schakels van de Maginotlinie. Het is gelegen bij het dorp Zimming (Moezel) en verdedigde tijdens de oorlog de weg tussen Metz en Saarbrucken Ondanks de strategische waarde hadden de werken van de sector Faulquemont alleen infanteriewapens: mitrailleurs, anti-tankkanonnen, lichte mitrailleurs en mortieren. De artillerie werd verzorgd door veldtroepen opgesteld achter de linie

In mei 1940 vallen de Duitsers aan met een Blitzkrieg. De pantserdivisies breken door de Ardennen en stuiten op het Franse front. Bij Sedan breken de panterdivisies door de Maginotlinie die daar bestond aan simpele kazematten en ontwijken op deze manier de zwaardere werken met artillerie. Het eerste werk wat valt is het kleine werk La FertÚ.

Doordat het front steeds meer zuidelijker komt te liggen besluit de Franse generale staf om de veldtroepen tussen de werken terug te trekken.

Op 13 juni 1940 (na de val van Parijs) besluit men om de veldtroepen terug te trekken. In groepen trekken enkele regimenten zich terug richting de Vogezen en laten de vestingtroepen achter om de werken te verdedigen

Op 15 juni krijgen de kazematten in de sector Faulquemont de opdracht zich klaar te maken om zich terug te trekken. Op het zelfde moment treffen de Duitse troepen al voorbereidingen voor een zwaar offensief in de Saar. De troepen van de 5 werken treffen op dat moment voorbereidingen voor de terugtrekking maar moeten nog 2 dagen wachten.

Op 17 juni als de opdracht komt voor terugtrekking bevinden de Duitse troepen zich reeds achter de linie. De Franse officieren besluiten om te blijven op hun post.

De 95.ID en 167.ID (doorgebroken door de Saar) beginnen aan de omsingeling van de werken van de sectoren Boulay en Faulquemont.

Op 20 juin 1940 valt het Duitse 67.ID regiment Bambesch aan met hulp van een 88 mm anti-tankkanon. Tegen de avond is de fašade van blok 2 doorboord en het blok verlaten. De officieren die geen beroep meer kunnen doen op hulp van buitenaf besluiten om zich over te geven.

Op 21 juin 1940 valt de I/339.IR van de 167e Duitse divisie het werk Kerfent aan. Vanaf het werk Bambesch schiet men met twee 88 mm kanonnen op blok 3 en later met verschillende ander kanonnen ( 105mm, 150mm en 37mm PAK)

Blok 3 is vernield en verlaten. De kanonnen richten nu hun vuur op blok 2. De officieren van Kerfent besluiten om het werk verder te saboteren en te gaan verlaten In het bos wordt de kolonel van het 339.IR regiment dodelijk getroffen door de hefkoepel van het kleine werk Mottemberg. De aanval wordt dan geleid door majoor Golle die met moeite de aanval hervat. De volgende dag om 10 uur geeft het werk zich over.

Op het moment van de wapenstilstand op 25 juni 1940 hebben de Duitse troepen van 67 werken in het noorden er 5 veroverend.

Het kleine werk Kerfent wordt na de oorlog gebruikt door Canadese troepen als zendstation in het kader van de NAVO. Tegenwoordig is het werk eigendom van de gemeente Zimming en staat het onderwater en is vernield. Het zal nooit opengesteld worden voor het publiek.

Deze site is ter herinnering aan het werk en aan haar manschappen die zo hard gevochten hebben net voor de wapenstilstand in juni 1940

Bedankt voor uw bezoek!

TRADUCED by Vincent Vermeulen (thanks Vincent!)

http://www.kerfent.com